Το σκυλί μου υποφέρει από ακραία τριχόπτωση!

Αιτίες της ακραίας τριχόπτωσης

Το σκυλί σας πιθανότατα ζει όπως και πολλά άλλα στο σπίτι. Λόγω της σχεδόν σταθερής περιβαλλοντικής θερμοκρασίας, μπορεί να παρατηρήσετε μια συνεχή τριχόπτωση. Επίσης, όταν το σκυλί σας έχει στρες, π.χ. με μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, μπορεί να εμφανίσει μεγαλύτερη τριχόπτωση. Ίσως να έχετε μετακομίσει πρόσφατα, ένας νέος συγκατοίκος να έχει έρθει  ή ο καλύτερος φίλος του πέθανε. Όλα αυτά μπορεί να είναι αγχωτικά.

Οι ορμονικές αλλαγές όπως ο ευνουχισμός μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην απώλεια τρίχας ή όταν έχει μόλις υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, με καταστολή.

Μια ανεπαρκείς τροφή, ιδιαίτερα όσον αφορά τις βιταμίνες και τα ωμέγα λιπαρά οξέα μπορεί μεταξύ άλλων να οδηγήσει και σε μεγαλύτερη τριχόπτωση.

Πώς να φροντίσετε το πρόβλημα

  • Βουρτσίστε το σκυλί σας κατ ‘ανώτατο όριο δύο φορές την εβδομάδα, αλλιώς οι τρίχες που δεν θα πρέπει ακόμα να χαλαρώσουν, θα χαλαρώνουν, προκαλώντας μεγαλύτερη τριχόπτωση.
  • Κάτι δύσκολο. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παράγοντες στρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συμπλήρωμα με βαλεριάνα για την αποκατάσταση της ηρεμίας.
  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικά καλή τροφή, έτσι είναι πιο εύκολο να τη χωνέψει. Όταν δίνετε ξηρή τροφή, μουλιάζετε τη 10 με 15 λεπτά σε χλιαρό νερό. Το στομάχι και τα έντερα  αφομοιώνουν καλύτερα τη τροφή με αυτόν τον τρόπο.
  • Προσθέστε τα προϊόντα HOKAMIX και HOKAMIX Skin & Shine στη τροφή. Πιθανές ελλείψεις σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα οξέα θα συμπληρωθούν.
  • Εξετάστε το σκυλί σας τακτικά για σκουλήκι, που είναι τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο. Τα σκουλήκια μπορεί να είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας και έτσι μπορεί να προκαλέσουν κακή κατάσταση του τριχώματος.