Ο σκύλος μου έχει τροφική αλλεργία

Συμπτώματα τροφικής αλλεργίας

Το σκυλί σας μπορεί να έχει προβλήματα με το δέρμα του. Ίσως να τρίβει το κεφάλι του ή να δαγκώνει τα πόδια του. Εάν ο κτηνίατρος έχει δώσει στο σκύλο σας ένεση ενάντια στον κνησμό, κανονικά δεν λειτουργεί σε αυτήν την περίπτωση. Μπορεί το σκυλί σας να εμφανίζει περισσότερες ενδείξεις στο στομάχι και τα έντερα να κάνει εμετούς ή να έχει λεπτά κόπρανα.

Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει κνησμό

Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκύψει από όλα τα συστατικά που διατίθενται στη τροφή. Το σκυλί σας προφανώς έχει την  ίδια τροφή για χρόνια. Αυτά στα οποία συνήθως είναι ευαίσθητα είναι το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το γάλα, το αυγό, ο αραβόσιτος και το σιτάρι και αυτά υπάρχουν σε πολλά εμπορικά τρόφιμα. Μπορείτε να πάτε σε τροφές με άλλα είδη πρωτεϊνών που το σκυλί σας δεν έχει έρθει σε επαφή με ακόμα, όπως κουνέλι ή πάπια, σε συνδυασμό με ταπιόκα ή πατάτα ή πάτε σε τροφή με υδρολυμένες πρωτεΐνες, αυτές οι πρωτεΐνες κόβονται σε πολύ μικρά κομμάτια τα οποία το σώμα του σκύλου σας δεν αναγνωρίζει ως πρωτεΐνη. Δώστε αυτό το φαγητό για τουλάχιστον 8 έως 10 εβδομάδες.Μην δώσετε τίποτα άλλο,όπως μπισκότα σκυλιών, οστά σκύλων, κρούστα ψωμιού. Διαφορετικά αυτή η υποαλλεργική τροφή δεν θα έχει καμία χρησιμότητα και το σκυλί σας θα συνεχίσει να φαγουρίζεται. Η μεταφορά σε άλλη τροφή πρέπει να γίνεται σταδιακά, για περίπου μια εβδομάδα.

Πώς να φροντίσετε αυτό το πρόβλημα

  • Μπορείτε να πάτε σε μια υποαλλεργική τροφή για να αποκλείσετε την τροφική αλλεργία.
  • Χρησιμοποιήστε το HOKAMIX Forte σε συνδυασμό με το HOKAMIX Skin & Shine για να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας και να προωθήσετε το υγιές δέρμα.