Το σκυλί μου έχει διάρροια για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όταν έχει διάρροια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιθανό τα εντερικά κοιλώματα του σκύλου σας να μην μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά όπως και πριν. Επίσης, η πέψη μπορεί να μειωθεί,αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμινών.

Αιτίες διάρροιας

Το σκυλί σας πάσχει από διάρροια για μεγάλο χρονικό διάστημα? Σε μια κοινή λοίμωξη, ή μια απότομη αλλαγή σε άλλη τροφή γενικά είναι για σύντομο χρονικό διάστημα. Αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν διάρροια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι:

  • τροφική αλλεργία
  • Σκουλήκι
  • παράσιτα
  • κακή πέψη

Πώς να φροντίσετε αυτό το πρόβλημα

Τροφική αλλεργία

Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκύψει από όλα τα συστατικά που διατίθενται στα τρόφιμα. Το σκυλί σας παίρνει ίσως το ίδιο φαγητό για χρόνια. Σε αυτά τα οποία συνήθως είναι ευαίσθητα τα σκυλιά είναι το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το γάλα, το αυγό, ο αραβόσιτος και το σιτάρι. Και αυτά υπάρχουν σε πολλά εμπορικά τρόφιμα. Μπορείτε να αλλάξετε σε τροφές που έχουν άλλα είδη πρωτεϊνών στα οποία δεν έχει έρθει σε επαφή το σκυλί σας, όπως κουνέλι ή πάπια, σε συνδυασμό με ταπιόκα ή πατάτα. Ή δοκιμάστε τροφή με υδρολυμένες πρωτεΐνες, αυτές οι πρωτεΐνες κόβονται σε πολύ μικρά κομμάτια τα οποία το σώμα του σκύλου δεν τα αναγνωρίζει ως πρωτεΐνη. Δώστε αυτή τη τροφή για  τουλάχιστον 8 με 10 εβδομάδες. Μην δώσετε τίποτα άλλο,όπως μπισκότα σκυλιών, οστά σκύλου, ψωμί, αλλιώς η υποαλλεργική αυτή τροφή δεν έχει καμία χρησιμότητα και το σκυλί σας θα συνεχίσει να έχει φαγούρα. Η μεταφορά σε άλλη τροφή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, για περίπου μια εβδομάδα.

Σκουλήκι και Γιαρδίαση

Πιθανώς έχετε ήδη χρησιμοποιήσει φάρμακο όπως το Panacur, για να αντιμετωπίσετε και τα δύο αίτια. Κατά προτίμηση αυτή η θεραπεία να χορηγηθεί για πέντε ημέρες. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να εξετάσει τα περιττώματα για τα παράσιτα και τον βαθμό της πέψης.

Κακή πέψη

Το πάγκρεας του σκύλου σας μπορεί να είναι λιγότερο ενεργό. Η πέψη του λίπους θα μειωθεί ιδιαίτερα, γεγονός που προκαλεί στο σκυλί σας χάσιμο βάρους. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να εξετάσει τα κόπρανα ή το αίμα.
Ή ίσως το φαγητό του περιέχει συστατικά που δεν μπορεί να αφομοιώσει, όπως σπόροι. Είναι σημαντικό να του προσφέρετε μια καλή ποιότητα εύπεπτης τροφής. Μπορείτε να κάνετε τα γεύματά του πιο συχνά μια μέρα, για παράδειγμα 4 ή 5 φορές την ημέρα. Όταν αποφασίζετε να μεταβείτε σε άλλη τροφή, είναι καλύτερο να το κάνετε σταδιακά, για περίπου μια εβδομάδα.

Ποια συμπληρώματα διατροφής πρέπει να χρησιμοποιήσετε?

Μπορείτε να προσθέσετε ένα προϊόν Moor στη τροφή. Το χουμικό οξύ καθιστά την πεπτική οδό πιο ανθεκτική έναντι ασθενειών και συνδέεται με τις τοξίνες για να τις βοηθήσει να εκκριθούν. Ο βλεννογόνος του στομάχου και των εντέρων επέρχεται στη βέλτιστη κατάσταση. Το πυριτικό οξύ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τη διαδικασία επούλωσης πληγών στον βλεννογόνο.

Αυτό το προϊόν μπορεί να συνδυαστεί με ένα προβιοτικό. Ίσως να γνωρίζετε τον όρο προβιοτικά. Τα προβιοτικά προορίζονται να αναβαθμίσουν την εντερική χλωρίδα δηλαδή τα «καλά» βακτηρίδια στα έντερα του σκύλου σας. Δημιουργούν πρωτεΐνες που μπορούν να κάνουν τους παθογόνους οργανισμούς αβλαβείς. Τα προβιοτικά αυξάνουν την ανθεκτικότητα στις παθογένειες.