Το σκυλί μου συχνά ξύνεται στην πλάτη κοντά στην ουρά του

Συχνά η αιτία είναι ψύλλοι ή ερεθισμός των πρωκτικών σάκων.

Οι ψύλλοι συχνά προκαλούν ξύσιμο κοντά στην ουρά

Οι ψύλλοι είναι συχνά εμφανείς σε αυτή τη περιοχή. Όταν το σκυλί σας πάσχει από ψύλλους,αυτό φαίνεται. Μπορείτε να το ελέγξετε τρίβοντας ένα υγρό κομμάτι χαρτιού πάνω στο τρίχωμα. Όταν βλέπετε κόπρανα που έχουν κόκκινο χρώμα όταν το τρίβετε με νερό (είναι το αίμα που αναρροφάται από τον ψύλλο) τότε το σκυλί σας στην πραγματικότητα πάσχει από προσβολή ψύλλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά χημικά προϊόντα ψύλλων για να τα σκοτώσετε. Για να αποφύγετε τους ψύλλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό προϊόν κατά του ψύλλου όπως το σκόρδο. Το σκόρδο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλικίνη, την οποία μισούν οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια.

Ο ερεθισμός από τους υπερπλήρης πρωκτικούς θύλακες είναι επίσης πιθανός

Κάνατε τη δοκιμή και δεν υπάρχουν ψύλλοι στα κόπρανα. Τότε είναι πιθανό ότι οι πρωκτικοί σάκοι έχουν συμφόρηση και ενδεχομένως να έχουν φλεγμονή. Αυτό προκαλεί ερεθισμό. Τα σκυλιά γρατζουνίζουν και δαγκώνουν γύρω από την ουρά και μερικές φορές τρίβουν τον πισινό τους στο έδαφος. Οι πρωκτικοί σάκοι πιέζονται όταν είναι άδειοι από ένα κανονικά συμπαγής κόπρανα. Αυτό δεν θα πετύχει όταν τα κόπρανα είναι λεπτά  μετά από κακή πέψη για παράδειγμα. Για να υποστηρίξετε την πέψη, μπορείτε να συμπληρώσετε τη τροφή με Hokamix.

Πώς να φροντίσετε αυτό το πρόβλημα

  • Μπορείτε να συμπληρώσετε σκόρδο μαζί με τη τροφή για να αποφύγετε τους ψύλλους.
  • Το Hokamix μπορεί να συμπληρώσει τη τροφή για να υποστηρίξει την πέψη και να υπάρχουν συμπαγής κόπρανα. Επιπλέον τυχόν πληγές, που προκαλούνται από το ξύσιμο ή το δάγκωμα, θα επουλωθούν γρηγορότερα.