Ο σκύλος μου εμφανίζει λεπιδοειδή δέρμα ειδικά στην πλάτη του

Εξαίρεση ακάρεων

Έχετε επισκεφθεί πιθανώς τον κτηνίατρό σας για να αποκλείσετε τα ακάρεα. Ειδικά σε νεαρά ζώα το ακάρεα Cheyletiella μπορεί να προκαλέσουν φολιδωτό δέρμα. Μερικές φορές συνοδεύεται από φαγούρα. Μπορείτε να δώσετε ένα προϊόν κατά των ακάρεων.

Η έλλειψη ωμέγα λιπαρών οξέων προκαλεί φολιδωτή επιδερμίδα

Το φολιδωτό δέρμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί όταν υπάρχει έλλειψη ωμέγα λιπαρών οξέων στα τρόφιμα του σκύλου σας. Αυτά τα λιπαρά οξέα δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα του σκύλου σας, γι ‘αυτό πρέπει να συμπληρωθούν στη τροφή του. Σε ορισμένες συσκευασίες τροφής για σκύλους τα ωμέγα λιπαρά οξέα επισημαίνονται, αλλά όταν η συσκευασία ανοίγει στο σπίτι, τα λιπαρά οξέα θα έχουν αλλοιωθεί γρήγορα και δεν θα έχουν καμία χρησιμότητα.

Εκτός από το λείο δέρμα υπάρχει επίσης ένα λιπαρό δέρμα: σμηγματόρροια

Έχει το σκυλί σας λιπαρό δέρμα και έντονη μυρωδιά; Είναι πιθανό να έχει μια ασθένεια που ονομάζεται σμηγματόρροια. Ένα διαφορετικό είδος κερατίνης παράγεται από αυτό που προκαλεί λέπια στο δέρμα. Η παραγωγή σμήγματος είναι επίσης αφύσικη και έτσι προκαλεί έντονη οσμή σκύλου . Η τροφή που δίνετε στο σκυλί σας επηρεάζει τη σύνθεση του σμήγματος. Ειδικά τα συστατικά όπως η βιταμίνη Α και τα ωμέγα λιπαρά οξέα.

Μπορείτε να πλύνετε το σκυλί σας με σαμπουάν πίσσας ή σαμπουάν θείου για να απομακρύνετε τη κασίδα και το λίπος. Όταν το σκυλί σας υποφέρει από σμηγματόρροια, άλλες καταστάσεις μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο, όπως μια παρέκκλιση στο μεταβολισμό ή την πέψη λιπών, αλλεργία ή παράσιτα. Αξίζει να συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Πώς να φροντίσετε αυτό το πρόβλημα

Και στις δύο περιπτώσεις,  δέρμα με λέπια ή σμηγματόρροια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HOKAMIX Skin & Shine σαν συμπλήρωμα με τη τροφή του σκύλου σας. Αυτό περιέχει ωμέγα -3, -6 & -9 λιπαρά οξέα από έλαια καρυδιών. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα προϊόντα με λάδι σολομού, αλλά συχνά έχουν ως αποτέλεσμα το σκυλί να μυρίζει σαν ψάρι ή να το πιάνει διάρροια.