Ο σκύλος μου γλείφει και δαγκώνει τα πόδια του

Η αλλεργία προκαλείται συχνά από τα τρόφιμα ή από ατοπική δερματίτιδα. Το σκυλί σας λογικά θα  παίρνει κορτιζόνη για αυτό το πρόβλημα. Όταν η κορτιζόνη προκαλεί βελτίωση, η φαγούρα πιθανόν να οφείλεται σε ατοπία. Εάν (σχεδόν) δεν υπάρχει βελτίωση, είναι πιθανό να έχει προκληθεί από τροφική αλλεργία.

Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει κνησμό

Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκληθεί από πολλά συστατικά που περιέχονται στη τροφή. Τα σκυλιά είναι ως επί το πλείστον ευαίσθητα σε βόειο κρέας, κοτόπουλο, γάλα, αυγό, καλαμπόκι και σιτάρι, και αυτό υπάρχει σε πολλά εμπορικά τρόφιμα. Μπορείτε να αλλάξετε σε τρόφιμα με πρωτεΐνες στις οποίες το σκυλί σας δεν έχει έρθει σε επαφή από πριν, όπως κουνέλι ή πάπια, σε συνδυασμό με ταπιόκα ή πατάτα ή μεταφέρετε σε τροφή με υδρολυμένες πρωτεΐνες, όπου αυτές οι πρωτεΐνες κόβονται σε πολύ μικρά κομμάτια τα οποία το σώμα του σκύλου σας δεν αναγνωρίζει ως πρωτεΐνη. Δώστε αυτό το φαγητό τουλάχιστον 8 με 10 εβδομάδες. Δεν πρέπει να δώσετε τίποτα άλλο, όπως μπισκότα σκύλων, κόκκαλα, κρούστα ψωμιού ή οτιδήποτε άλλο, αλλιώς αυτό το υποαλλεργικό φαγητό δεν θα έχει καμία χρησιμότητα και το σκυλί σας θα συνεχίσει να φαγουρίζετε. Η μεταφορά σε άλλη τροφή πρέπει να γίνει σταδιακά, για περίπου μέσα σε μια εβδομάδα.

Η αλλεργία από ψύλλους μπορεί επίσης να παίζει ρόλο

Είναι πιθανό το σκυλί σας να είναι αλλεργικό στους ψύλλους. Συχνά πολλές αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν δίπλα-δίπλα. Έτσι η τροφική αλλεργία ,η αλλεργία από ατοπική δερματίτιδα και ψύλλους μπορεί να εμφανιστεί ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να φροντίζετε το σκυλί σας από ψύλλους μηνιαίως με ένα γρήγορο φάρμακο που σκοτώνει ψύλλους.

Πώς να φροντίσετε αυτό το πρόβλημα

  • Μπορείτε να μεταφερθείτε σε μια υποαλλεργική τροφή για να αποκλείσετε την τροφική αλλεργία.
  • Φροντίστε το σκυλί σας μηνιαίως για προστασία ενάντια στους ψύλλους με καλό προϊόν κατά των ψύλλων.
  • Χρησιμοποιήστε το Hokamix Forte σε συνδυασμό με το Hokamix Skin & Shine για να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας και να προωθήσετε το υγιές δέρμα.